Nordisk delegasjonsreise til Benin

I regi av Norwegian African Business Association (NABA) ble det 3.-5.4.19 arrangert et besøk i Cotonou, Benin som en oppfølging av President Patrice Talons besøk i Oslo 7.-9.11.18. Presidenten fra Benin møtte da blant andre statsminister Solberg og det ble fastsatt en samarbeidsavtale mellom Benin og Norge underskrevet av daværende Utviklingsminister Nikolai Astrup.

Benin-Norge stiftelsens styreleder Magne Hersvik deltok på denne delegasjonsreisen som ble koordinert av administrerende direktør i NABA Eivind Fjeldstad.

Alle de 20 deltakerne i delegasjonen fikk etter tur anledning til å snakke kort til President Talon under møtet i presidentpalasset 3.4.19. Styreleder i Benin-Norge stiftelsen la fram et forretnings-prospekt fra stiftelsens venn Jacques Paux i Sør-Afrika og nevnte for presidenten at dette var Hersviks 27. besøk i Benin, noe det virket som presidenten ble imponert over.